Rewelacyjne, chrupiące grzanki z nutą czosnkowo-tymiankową- wspaniale sprawdzają się jako dodatek do zup. Proste w wykonaniu I wspaniałe w smaku :)
Zaczynamy:
Składniki
5-6 kromek chleba
100 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
tymianek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Do oliwy z oliwek dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, tymianek. Mieszamy.
Chleb kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Polewamy chleb oliwką -ciągle mieszając.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na ok 15 min. I gotowe :)
Smacznego :)
Zaczynamy:
Składniki
5-6 kromek chleba
100 ml oliwy z oliwek
sól, pieprz
tymianek
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Do oliwy z oliwek dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy sól, pieprz, tymianek. Mieszamy.
Chleb kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Polewamy chleb oliwką -ciągle mieszając.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na ok 15 min. I gotowe :)
Smacznego :)
Witam ..poranek w Polsce pld.wsch. sloneczny a ja zamiast o kawie, zaczytalam się o czosnkowych grzankach i moje slinianki pracują.
OdpowiedzUsuńCzuje ich, grzankowy zapach, czytajac opis....
Chyba sobie zrobie wiecej i do sloja....
Pozdrawiam
:) tak, tak..są przepyszne...a zapach, powoduje że nie mozna się powstrzymać by ich nie zjeść- zdecydowana silna wola potrzebna :)
UsuńPozdrawiam