Kochani, ekspresowe ciasteczka - szybko, pysznie I efektownie. Gdy dzwoni telefon I okazuje się że goście w drodze, warto mieć gotowe ciasto francuskie. Ciasteczka gotowe w 20 min. Polecam .
Zaczynamy:
Składniki:
2 płaty ciasta francuskiego gotowego
1 puszka brzoskwiń
2 puszki gruszek
2 łyżki masła
cukier puder
200 ml smietany do ubicia
Wykonanie:
Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce.
Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem.
Na ciasto układamy owoce.
Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około 10-15 min. Do złotego koloru.
Ubijamy śmietanę.
Ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Ciastka podajemy z bitą śmietaną.
Smacznego :)
Zaczynamy:
Składniki:
2 płaty ciasta francuskiego gotowego
1 puszka brzoskwiń
2 puszki gruszek
2 łyżki masła
cukier puder
200 ml smietany do ubicia
Wykonanie:
Z płatów wykrawamy kółka. Układamy na blaszce.
Rozpuszczamy masło. Wszystkie ciastka smarujemy masłaem.
Na ciasto układamy owoce.
Nagrzewamy piekarnik na 220 C - pieczemy około 10-15 min. Do złotego koloru.
Ubijamy śmietanę.
Ciastka posypujemy cukrem pudrem.
Ciastka podajemy z bitą śmietaną.
Smacznego :)
Ale ładnie wyglądają!
OdpowiedzUsuńI sa przepyszne :)
Usuńsuper są , też takie robie ;)
OdpowiedzUsuńMale I cieszy :)
Usuńsuper przepis, bardzo szybki w realizacji, jak wróce do domu zaraz zrobię takie ciasteczka. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńEla K.