Zapraszam na proste I szybkie ciasto z rabarbarem. Na niedzielę do kawy jak znalazł. Robimy je w 10 min- odpoczywamy , zanim się nam upiecze. :) Kwaskowość rabarbaru , złamana słodyczą ciasta dopełni Wasze popołudnie, a może I przed południe z kawą I przepysznym ciastem. Polecam .
Zaczynamy :
Składniki:
300 gr self raising maki*
250 gr masła
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 cukru
4-5 szt rabarbaru
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy do całkowitego połączenia.
Szykujemy tortownicę 23 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia.
Obieramy rabarbar. Kroimy w kostki.
Do wyrobionego ciasta dodajemy skrojony rabarbar, mieszamy.
Przekładamy do tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 160C około 50-55 min lub do suchego patyczka.
Gotowe :)
Ciasto posypujemy cukrem pudrem. :)
Smacznego :)
Zaczynamy :
Składniki:
300 gr self raising maki*
250 gr masła
5 jajek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250 cukru
4-5 szt rabarbaru
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy do całkowitego połączenia.
Szykujemy tortownicę 23 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia.
Obieramy rabarbar. Kroimy w kostki.
Do wyrobionego ciasta dodajemy skrojony rabarbar, mieszamy.
Przekładamy do tortownicy.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 160C około 50-55 min lub do suchego patyczka.
Gotowe :)
Ciasto posypujemy cukrem pudrem. :)
Smacznego :)
Lubię takie szybkie ciacha. I można je zrobić ze wszystkimi owocami :-)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam szybko I efektownie :) Mamy cos wspolnego :)
Usuń