sobota, 12 kwietnia 2014

Wędzony łosoś i krewetki zapiekane w bechamelowym sosie

Wczoraj na naszym stole gościł wędzony łosoś z krewetkami. Obiad rewelacyjny jeżeli chodzi o smak I o czas. Przekazuję Wam następny przepis na obiad, który możemy zrobić w 30 min.
polecam:)

 Składniki:
70 gr masła
200 gr wędzonego łososia
200 gr gotowych krewetek
300 ml Béchamel sos- znajdziesz tutaj
ok 100 gr swieżo startego parmezanu
sól
250 gr makaronu fettuccine lub spaghetti


Wykonanie:
Gotujemy ok 250 gr makaronu- spaghetti lub według uznania :)
Szykujemy sos béchamel z dodatkiem jednego ząbka czosnku ( przeciśniętego przez praskę )
 

Nasmarowujemy masłem naczynie ( resztę masła zostawiamy ). Kładziemy na dno połowę makaronu. Na makaron kładziemy plastry wędzonego łososia I krewetki. Zalewamy połową sosu béchamel I posypujemy połową parmezanu. Przykrywamy , resztą makaronu, polewamy pozostałym sosem I posypujemy parmesanem. Kroimy masło na małe cząstki I dajemy na górę potrawy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C I pieczemy ok 15-20 min.

Obiad gotowy.
Życzę smacznego :)

2 komentarze:

  1. Ty stawiasz obiad, a ja deser. ;) Uwielbiam i łososia, i krewetki. Połączenie, to już rozpusta... ale pyszna. :)

    OdpowiedzUsuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit