Kotlet cordon blue- powinien być z cielęciny, z dodatkiem sera szwajcarskiego :) Ja cielęciny nie miałam, dałam kotlety wieprzowe oraz miękki ser. Kotlety są przepyszne- polecam :)
Zaczynamy:
Składniki
6-8 kotletów
6-8 plasterków szynki
kostki sera żółtego
olej
sól, pieprz, paprika,
bułka tarta
jajko
mąka
Wykonanie:
Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.
Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy.
Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty.
Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.
Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron.
Kotlety podałam z brokułami.
Smacznego :)
Zaczynamy:
Składniki
6-8 kotletów
6-8 plasterków szynki
kostki sera żółtego
olej
sól, pieprz, paprika,
bułka tarta
jajko
mąka
Wykonanie:
Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.
Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy.
Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty.
Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.
Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron.
Kotlety podałam z brokułami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz