Ciasteczka gotowe w 30 min? - potrzebne od zaraz? Szybki, łatwy przepis na każdą okazję , myslę że będzie gościł u Was bardzo często. U nas wczoraj były brzoskwinie, dzisiaj są jagody z truskawkami. Polecam :) Zaczynamy :
Składniki na 24 ciasteczka:
220 gr mąki self rising *
220 gr drobnego cukru -caster sugar
220 gr masła
2 łyżeczki aromaru wanililiowego
5 jajek
125 gr jagód
5-6 truskawek
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Jagody I truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym.
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy. Dobrze jest , gdy masło wyciągniemy szybciej z lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty.
Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut.
Ciasteczka gotowe.
Możemy posypać cukrem pudrem
Smacznego :)
Składniki na 24 ciasteczka:
220 gr mąki self rising *
220 gr drobnego cukru -caster sugar
220 gr masła
2 łyżeczki aromaru wanililiowego
5 jajek
125 gr jagód
5-6 truskawek
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Jagody I truskawki płuczemy I osuszamy na ręczniku papierowym.
Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy w misce do uzyskania gładkiej, bezgrudkowej masy. Dobrze jest , gdy masło wyciągniemy szybciej z lodówki, wtedy łatwiej będziemy miksować produkty.
Formę mufinkową, wykładamy papierkami do mufinów, nakładamy ciasto łyżką- ok 1,5 łyżki na porcję. Kroimy na cząstki truskawki, wkładamy do ciasta, dodajemy jagody. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 minut.
Ciasteczka gotowe.
Możemy posypać cukrem pudrem
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz