Sos tatarski jest dodatkiem do śledzi, jajek , dań mięsnych itd. Można wyróznić wersję wiedeńską, która zawiera korniszony, kapary I natkę pietruszki, jest też wersja francuska- gdzie dodajemy roztarte ugotowane na twardo żółtko I pokrojone drobno białko. To jako ciekawostka. Myśle , że kazdy z nas ma swój sposób na sos tatarski I dzisiaj przed świętami chcę przedstawić mój :
Zaczynamy
Składniki:
6-7 łyżek majonezu
4 ogórki konserwowe
4-5 szczypiorków
sól , pieprz
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
Do majonezu dodajemy bardzo drobno pokrojony ogórek, szczypior, chrzan I sok z cytryny. Mieszamy I doprawiamy do smaku solą I pieprzem. Gotowe :)
Smacznego :)
Zaczynamy
Składniki:
6-7 łyżek majonezu
4 ogórki konserwowe
4-5 szczypiorków
sól , pieprz
1 łyżeczka chrzanu
2 łyżeczki soku z cytryny
Wykonanie:
Do majonezu dodajemy bardzo drobno pokrojony ogórek, szczypior, chrzan I sok z cytryny. Mieszamy I doprawiamy do smaku solą I pieprzem. Gotowe :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz