sobota, 4 stycznia 2014

Fritatta

 Zapraszam na fritatte. Danie pochodzi z kuchni wloskiej- jest to rodzaj omleta- swietnie nadaje sie na sniadanie I jako przekaska. Jest pyszna.
 Skladniki:
7 jaj
150 gr pieczarek
150 gr sera feta
ok 100 gr startego sera
szczypiorek
ok 8-10 pomidorow koktailowych
pieprz
 Wykonanie:
pieczarki obsmazamy na patelni. Rozbijamy jajka I beltamy je z dodatkiem pieprzu. Dodajemy starty ser I rozkruszona fete

Dodajemy pomidory, skrojony szczypior I pieczarki. Mieszamy.
 Przelewamy do formy I wkladamy do nagrzanego piekarnika na 190 C na ok 10-15 min. Czas jest uzaleznione od sciecia sie jajek.
 Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit