wtorek, 14 stycznia 2014

Kurczak ze slodkim buffalo- sweet buffalo with chicken

 Kurczak w sosie słodko ostrym buffalo- rozpływa się w ustach. Ale od początku:

Składniki:
Udka kurczaka- ilość w zalezności od potrzeby
Pieprz, sól, paprika, tymianek
Udka doprawiamy solą, pieprzem, paprika I tymiankiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C na  25 min, z drugiej strony na 20 min. I gotowe.
Sos buffalo został przeze mnie zmodyfikowany I dostosowany do mojej kuchni. :)
Zabieramy się za sos
Składniki:
1 tubka koncentratu pomidorowego
3-4 łyzki ketchup
2 łyzki masla
2 łyżki vinegar
2 ząbki czosnku- przecisnięte przez praske
1/4 łyzeczki papryki cayenne
1/4 łyzeczki sosu Worcestershire
4-6 łyzek miodu lub syropu klonowego ( ilość zależy tak naprawde od naszego smaku :)  )
ok 100 ml wody.

Wykonanie:
Wszystkie składniki łaczymy w garnku do zagotowania. Do sosu wkładamy kurczaka- gotujemy  5-10 min . I gotowe :)

 Podałam z makaronem . Życze smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit