Zatęskniliśmy za polskim obiadem z leśnymi grzybami I zrodził się pomysł na bitki wołowe. Zapraszam serdecznie.
Składniki:
ok 700 gr wołowiny, pokrojonej I ubitej
2 cebule pokrojone na ćwierć talarki
dwie garści suszonych grzybów
ok 500 ml bulionu wołowego
olej, przyprawy
Wykonanie:
Mięso smażymy na oleju w garnku- do zarumienienia. W międzyczasie obgotowujemy grzyby.
Do mięsa dodajemy grzyby I bullion. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 min.
Dodajemy cebule, sól, pieprz. Potrawę dusimy pod przykryciem do miękkości. Czas jest uzależniony od mięsa.Dzisiejszy obiad podałam z kasza gryczana I surówka z por I ogórka kiszonego.
Serdecznie pozdrawiam I życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz