czwartek, 2 stycznia 2014

Marokanskie mielone- Maroccan meat balls

 Zapraszam na mielone troche inaczej :) czyli - Marokanskie mielone- Maroccan meat balls

Skladniki
500 gr mielonego wolowego lub jagnieciny
200 gr ryzu
1 lyzeczka cynamonu
1 lyzeczka papryki
1 lyzeczka kolendry
150 gr masla lub ghee
2 cebule skrojone w kostke
1/4 lyzezki szafronu
300 ml bulionu kurczakowego
pokrojona pietruszka
2 lyzki souk z cytryny
pieprz


Wykonanie:
Laczymy ryz, mielone, cynamon, kolendre, papryka.
 Formujemy male kulki. Rozpuszczamy na patelni maslo lub ghee. Smazymy na lekko brazowy kolor.
 Przekladamy do garnka, dodajemy cebuli , pieprzu, szafronu I bulionu. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem ok 30-40 min. Na koniec dodajemy sok z cytryny. Podajemy z ryzem
Danie ma niebianski smak. Serdecznie polecam I zycze smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit