Ptasie mleczko znamy wszyscy, nie trzeba zapraszać :) ani zachęcać do zjedzenia. Lekkie jak puch, rozpływające się w ustach...po prostu niebo w ...
Składniki:
Masa jasna:
250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyzki cukru pudru
5 łyzeczek żelatyny
starta na grubych oczkach czekolada.
Masa ciemna:
250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
5 łyzki cukru pudru
5 łyzeczek żelatyny
2 łyżki kakao
Wykonanie.
Masa ciemna:
Rozpuszczamy żelatynę. Ubijamy mleko , dodajemy cukier, kakao I na koniec schłodzona żelatyne. Wylewamy do formy I czekamy ok 1 godziny do zciecia ciemnej masy.
Masa jasna:
Tak samo jak masa ciemna, ale bez kakao. Na sam koniec wsypujemy wiórki czekolady. MIeszamy I wylewamy do formy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Polecam :)
Składniki:
Masa jasna:
250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
2 łyzki cukru pudru
5 łyzeczek żelatyny
starta na grubych oczkach czekolada.
Masa ciemna:
250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego
5 łyzki cukru pudru
5 łyzeczek żelatyny
2 łyżki kakao
Wykonanie.
Masa ciemna:
Rozpuszczamy żelatynę. Ubijamy mleko , dodajemy cukier, kakao I na koniec schłodzona żelatyne. Wylewamy do formy I czekamy ok 1 godziny do zciecia ciemnej masy.
Masa jasna:
Tak samo jak masa ciemna, ale bez kakao. Na sam koniec wsypujemy wiórki czekolady. MIeszamy I wylewamy do formy. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz