Sos musztardowo-klonowy stał się rewelacyjnym dodatkiem do dzisiejszego obiadu. Kurczak z pieczonymi ziemniakami I sosem....mniam..mniam...palce lizać
Zaczynamy:
1 musztarda Dijon-220 gr
220 ml syropu klonowego
2 łyżki octu winnego
sól, pieprz
rozmaryn
200 ml śmietany
2 łyżki mąki
Wykonanie I: -z sosu po upieczonym kurczaku
Sos przelewamy do rondla. Rozrabiamy resztę składników. Dodajemy do rondla. Zagotowujemy. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną- dodajemy do sosu , gotujemy ok 2-3 min I sos gotowy.
Dodajemy rozmaryn.
Wykonanie II
Wszystkie składniki mieszamy- dajemy do rondla. Doprowadzamy do wrzenia. Rozprowadzamy śmietanę z mąką- dodajemy do sosu. Gotujemy 2-3 min od zagotowania. Sos zrobiony.
Dodajemy rozmaryn.
Zaczynamy:
1 musztarda Dijon-220 gr
220 ml syropu klonowego
2 łyżki octu winnego
sól, pieprz
rozmaryn
200 ml śmietany
2 łyżki mąki
Wykonanie I: -z sosu po upieczonym kurczaku
Sos przelewamy do rondla. Rozrabiamy resztę składników. Dodajemy do rondla. Zagotowujemy. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną- dodajemy do sosu , gotujemy ok 2-3 min I sos gotowy.
Dodajemy rozmaryn.
Wykonanie II
Wszystkie składniki mieszamy- dajemy do rondla. Doprowadzamy do wrzenia. Rozprowadzamy śmietanę z mąką- dodajemy do sosu. Gotujemy 2-3 min od zagotowania. Sos zrobiony.
Dodajemy rozmaryn.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz