środa, 14 maja 2014

Łosoś w pesto z młodymi ziemniakami

 Dzisiejszy obiad - należy do jednych z moich ulubionych. Przede wszystkim ryba I pesto- uwielbiam.:)
 Nie bede rozpisywać się o właściwościach zdrowotnych ryb - bo wszyscy wiemy że ryby trzeba jeść. Do tego obiad w 30 min, czego chciec więcej ? Zapraszam :

Składniki:
1 filet z łososia
100-150 ml pesto- przepis tutaj
ziemniaki
200-250 gr szparagów


Wykonanie:
Najpierw  wstawiamy ziemniaki do gotowania.
Przygotowujemy pesto - przepis tutaj

Myjemy łososia , porcjujemy. Nagrzewamy piekarnik na 200 C.
Łososia smarujemy pesto. Wkładamy do pieczenia na 10 min.
Gotujemy szparagi - 2-3 min.
I obiad gotowy :)

Smacznego:)

4 komentarze:

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit