Dorsz po pierzynką z paprykowego pesta? polecam . Będziecie zaskoczeni smakiem. Obiad do zrobienia w 30 min, do tego bardzo zdrowy. Moja rada- Możecie upiec warzywa w tym samym czasie co rybę- na tej samej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę.
Zaczynamy
Składniki:
ok 1 kg dorsza
ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj
warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły
Wykonanie:
Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj.
Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy ok 15-20 min .
Do obiadu pieczone warzywa- I obiad gotowy :)
Smacznego
Zaczynamy
Składniki:
ok 1 kg dorsza
ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj
warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły
Wykonanie:
Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj.
Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy ok 15-20 min .
Do obiadu pieczone warzywa- I obiad gotowy :)
Smacznego
Ależ mi zaburczało w brzuchu :-) Świetny pomysł na rybę. Koniecznie muszę wypróbować, skoro mój brzuch tak reaguje na sam widok ;-)
OdpowiedzUsuńSama bylam zaskoczona, warto czasami poszalec, bo wychodzi wtedy niesamowite danie ;)
OdpowiedzUsuń