Dzisiaj pesto z grilowanej papryki. Rewelacyjny dodatek do ryb I makaronów. Bedzie mi potrzebny do dzisiejszego obiadu. Prosty w wykonaniu I bardzo smaczny.
Zaczynamy
Składniki:
słoik marynowanej zgrilowanej papryki ok 300 gr
1 ząbek czosnku
natka pietruszki- dużo :)
50 gr startego parmezanu
50 gr orzechow cashew
4-6 łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie:
Paprykę odsączamy z oliwki . Przekładamy do pojemnika gdzie będzie miksowana. Dodajemy pietruszkę, czosnek, parmesan , orzech cashew- polewamy oliwką. Miksujemy . Jeżeli będzię za gęste- możemy dodać 1-2 łyżki oliwy z oliwek.
Gotowe.
Smacznego:)
Zaczynamy
Składniki:
słoik marynowanej zgrilowanej papryki ok 300 gr
1 ząbek czosnku
natka pietruszki- dużo :)
50 gr startego parmezanu
50 gr orzechow cashew
4-6 łyżek oliwy z oliwek
Wykonanie:
Paprykę odsączamy z oliwki . Przekładamy do pojemnika gdzie będzie miksowana. Dodajemy pietruszkę, czosnek, parmesan , orzech cashew- polewamy oliwką. Miksujemy . Jeżeli będzię za gęste- możemy dodać 1-2 łyżki oliwy z oliwek.
Gotowe.
Smacznego:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz