niedziela, 18 maja 2014

Ciasteczka marchewkowe - carrot cakes

 Rewelacyjne ciasteczka marchewkowe- proste, puszyste, lekkie, pyszne I uzelażniające. Do niedzielnej kawy jak znalazł. Polecam .Mniam, mnia...
Zaczynamy :
Składniki:
1,5 szkl cukru brązowego
4 jajka
1,5 szkl oleju
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szkl startej marchwi- 3-4 szt
garść rodzynek
Wykonanie:
Cukier, jajka I oliwę- ubijamy mikserem. Dodajemy proszek do pieczenia. Miksujemy.
Następnie make. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.

Na koniec dodajemy marchew I rodzynki , mieszamy łyżkką do całkowitego połączenia

Porcjami za pomocą łyżki wykładamy do formy mufinowej.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C około 20-25 min- lub do suchego patyczka.

Po upieczeniu wykładamy do ostudzenia.

Do mufinów dodałam masę marcepanową.
Składniki:
200 ml śmietany do ubijania
200 gr serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru.
Wykonaie:
Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna.

Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka.

Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :)

Gotowe :)


Smacznego :)

2 komentarze:

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit