Rewelacyjne naleśniki, puszyste, lekkie I niesamowite w smaku. Jak spróbujecie je pierwszy raz, nie będzie już prawdopodobnie innych w Waszych domach :) Warto...mimo że trzeba poczekać na nie :) ten czas pracuje na ich korzyść- na lekkość I puszystość.
Spróbuj je, by wiedzieć że są tego warte :)
Zaczynamy:
Składniki:
300 gr mąki
2 jajka
470 ml mleka
15 gr masła
1,5 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki proszku do pieczenia
150 gr jagód
olej do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
Mąkę, cukier, sól, I proszek do pieczenia mieszamy na sucho w misce. W drugiej misce ubijamy mleko I jajka.
Rozpuszczamy masło.
Ubite mleko, przelewamy do mąki. Dodajemy masło. Ubijamy całość - wyjdzie nam gęsta śmietanowa masa.
Dodajemy jagody.
Mieszamy łyżką I odstawiamy na 45 min.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wykładamy na ręczniki papierowe do "usunięcia" nadmiaru tłuszczu. :)
Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :)
Smacznego :)
Spróbuj je, by wiedzieć że są tego warte :)
Zaczynamy:
Składniki:
300 gr mąki
2 jajka
470 ml mleka
15 gr masła
1,5 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki proszku do pieczenia
150 gr jagód
olej do smażenia
cukier puder
Wykonanie:
Mąkę, cukier, sól, I proszek do pieczenia mieszamy na sucho w misce. W drugiej misce ubijamy mleko I jajka.
Rozpuszczamy masło.
Ubite mleko, przelewamy do mąki. Dodajemy masło. Ubijamy całość - wyjdzie nam gęsta śmietanowa masa.
Dodajemy jagody.
Mieszamy łyżką I odstawiamy na 45 min.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wykładamy na ręczniki papierowe do "usunięcia" nadmiaru tłuszczu. :)
Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :)
Smacznego :)
Jakie puszyste, pysznie wygladają - Edytko - piszę się na nie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSa przepyszne Danusiu, zapraszam :) Pozdrawiam
Usuń