piątek, 9 maja 2014

Amerykańskie naleśniki z jagodami

Rewelacyjne naleśniki, puszyste, lekkie I niesamowite w smaku. Jak spróbujecie je pierwszy raz, nie będzie już prawdopodobnie innych w Waszych domach :)  Warto...mimo że trzeba poczekać na nie :) ten czas pracuje na ich korzyść- na lekkość I puszystość.
Spróbuj je, by wiedzieć że są tego warte :)
Zaczynamy:
 Składniki:
300 gr mąki
2 jajka
470 ml mleka
15 gr masła
1,5 łyżki cukru
1 łyżeczka soli
2 łyżki proszku do pieczenia
150 gr jagód
olej do smażenia
cukier puder

Wykonanie:
Mąkę, cukier, sól, I proszek do pieczenia mieszamy na sucho w misce. W drugiej misce ubijamy mleko I jajka.
Rozpuszczamy masło.
Ubite mleko, przelewamy do mąki. Dodajemy masło. Ubijamy całość - wyjdzie nam gęsta śmietanowa masa.
Dodajemy jagody.
Mieszamy łyżką I odstawiamy na 45 min.

Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wykładamy na ręczniki papierowe do "usunięcia" nadmiaru tłuszczu. :)
Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :)

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Jakie puszyste, pysznie wygladają - Edytko - piszę się na nie. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sa przepyszne Danusiu, zapraszam :) Pozdrawiam

      Usuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit