wtorek, 13 sierpnia 2013

Placek po Wegiersku

Placek po wegiersku 008.JPG
Gulasz:

Ok 0.5 kg  wieprzowiny lub wolowiny
1 cebula
2 papryki- czerwona I zielona
200 gr pieczarek
3 trojkaciki sera topionego
Sol, pieprz i papryka

Placki ziemniaczane:

Ok 1 kg ziemniakow
1 cebula
2 lyzki maki
1 jajko
2 zabki czosnku
Sol, pieprz

Wykonanie:

1 . Mieso pokroic , wrzucic do garnka, dodac soli, pieprzu i papryki- podsmazyc, a pozniej dusic ok 1 godziny. Dodac pokrojona w poltalarki cebule i pieczarki? dusic ok 5-10 min. Dodac serki topione i papryke- dusic nastepne 5-10 min. Przyprawic do smaku (polecam ziarenka smaku- przyprawe ziolowa do gulaszu. )

2 . Zetrzec ziemniaki  i cebule na tarce z malymi oczkami, dodac jajko, make, czosnek, sol i pieprz. Wymieszac . Smazyc na patelni z dwoch stron.

3. Posypac tartym serem lub polac smietana.


Smacznego :)
  • Placek po wegiersku 001.JPG
  • Placek po wegiersku 008.JPG

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit