Wszystkie zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są mojego autorstwa. Jeżeli jest inaczej, wyraźnie to zaznaczam. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody jest zabronione.
niedziela, 11 sierpnia 2013
Poledwiczki wieprzowe z kapeluszem serowym
Sos:
obgotowujemy grzyby.
Sos- Do garnka dajemy pol kostki masla, dwie lyzki maki - laczymy. Dodajemy bulionu wolowego -250 ml. Laczymy. Zciagamy z gazu I dodajemy ok 250 ml smietany , pieprz, duzo papryki. Pokrojona natke pietruszki. Blendujemy. Stawiamy na gaz, dodajemy pokrojone grzyby. Gotujemy ok 10 min. I sos gotowy.
Kroimy poledwice w wieksze kawalki I marynujemy w papryce, pietruszce, pieprzu, czosnku- ok 20 min.
starty ser ok 100 gr , troche bulki tartej, jajko I pieprz- laczymy .
Obsmazamy poledwice na patelni po 2 min z kazdej strony.
W naczyniu zaroodpornym ukladamy poledwice, na kazda ukladamy "kapelusz" z serem
wkladamy do nagrzanego piekarnika do 180 C na 10-15 min,
Podalam z kasza gryczana I surowka z por I kiszonego ogorka
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz