Zapraszam na kurczaka feng shui
Polecam tę potrawę- od niej zaczęła się moja przygoda z kuchnią azjatycką. Pokochałam ją od pierwszego kęsa. Zapraszam
Składniki:
3-4 piersi z kurczaka
1 Papryka
2-3 marchewki
op grzybów chińskich lub pieczarek
1 słoik bean sprouts- kiełek fasoli
2 jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
100 ml rosołu z kurczaka- bulion
sałata pak choi
sól, pieprz, papryka
olej sezamowy
Piersi z kurczaka, pokrojone w kostke, doprawic przyprawami I odstawic na 10-15 min.
Pokroic papryke, marchewke, grzyby chinski, bean sprouts.
Rozbic 2 jajka dodac lyzke maki ziemniaczanej dodac kurczaka I wrzucic na rozgrzanego woka z olejem sezamowym.
Smazyc kurczaka 5 min.
Przeniesc do miski.
Wrzucic na patelnie grzyby- smazyc ok 5 min, dodac marchew I papryke. Smazyc ok 2-3 min.
Dodac salate pak choi, bean sprouts, kurczaka.
Rozrobic pol szklanki rosolu (z koski rosolowej )
Wlac do woka- pozostawic na ogniu 2-3 min.
I gotowe.- podawać z noodlami
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz