Dzisiaj zapraszam na łososia w sosie bazyliowym
Skladniki:
ok 0,5 fileta z łososia
sol, papryka I sok z cytryny
Sos bazyliowy:
Bazylia- listki
ok 200 ml smietany- cream fraiche ( gesta )
ok 100-150 ml smietany fresh cream ( plynna )
sol, pieprz,
zabek czosnku
0,5 lyzeczki cytryny
Wykonanie:
Sos-
Do garnka wrzucic listki bazyli I cala gesta smietane. Polozyc na gaz I zagotowac na malym ogniu. Odstawic . Zblendowac. Dodac czosnek, sok z cytryny sol I pieprz do smaku. Jeszcze raz zblendowac. Wlac reszte plynnej smietany, dobrze wymieszac. Przed podaniem podgrzac.
Łosos:
Nastawic piekarnik na 220 C I wstawic na 10 min blache, w ktorej bedzie łosos. Łososia doprawic sola I papryka. Dac na blache I skropic cytryna.
Wstawic na 10 min.
Smacznego
Skladniki:
ok 0,5 fileta z łososia
sol, papryka I sok z cytryny
Sos bazyliowy:
Bazylia- listki
ok 200 ml smietany- cream fraiche ( gesta )
ok 100-150 ml smietany fresh cream ( plynna )
sol, pieprz,
zabek czosnku
0,5 lyzeczki cytryny
Wykonanie:
Sos-
Do garnka wrzucic listki bazyli I cala gesta smietane. Polozyc na gaz I zagotowac na malym ogniu. Odstawic . Zblendowac. Dodac czosnek, sok z cytryny sol I pieprz do smaku. Jeszcze raz zblendowac. Wlac reszte plynnej smietany, dobrze wymieszac. Przed podaniem podgrzac.
Łosos:
Nastawic piekarnik na 220 C I wstawic na 10 min blache, w ktorej bedzie łosos. Łososia doprawic sola I papryka. Dac na blache I skropic cytryna.
Wstawic na 10 min.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz