Uwielbiam pieczone warzywa z ziołami. Zapach czosnku I ziół w kuchni podczas pieczenia, pobudzi chyba każde kubki smakowe :) Nie mówimy o tym , że warzywa się zdrowe I powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi dawkę witamin I energii, by móc się cieszyć życiem I rozdawać szczeście :)
No to zaczynamy :
Składniki:
Podudzia kurczaka- w zależności od potrzeby
5 marchwi
1-2 pietruszki
ok 0,5-1 kg młodych ziemniaków
Przyprawy:
Sól, pieprz, paprika, chilli cayenne, pietruszka- wszystkie przyprawy mieszamy razem
Oliwka do polania :
4 łyzki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
rozmaryn
tymianek
Wykonanie:
Podudzia doprawiamy przyprawami. Wkładamy do piekarnika na 200 C na 30 min. Wyciągamy , odwracamy kurczaka, doprawiamy I wstawiamy na 15-20 min. Gotowe. :)
Warzywa-Marchwe I pietruszkę kroimy w talarki. Ziemniaki na pół. Polewamy oliwka z ziołami.
Wkładamy do piekarniaka na 200 C na 35-40 min- lub do momentu kiedy warzywa są gotowe.
Obiad gotowy.
Życze smacznego :)
No to zaczynamy :
Składniki:
Podudzia kurczaka- w zależności od potrzeby
5 marchwi
1-2 pietruszki
ok 0,5-1 kg młodych ziemniaków
Przyprawy:
Sól, pieprz, paprika, chilli cayenne, pietruszka- wszystkie przyprawy mieszamy razem
Oliwka do polania :
4 łyzki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
rozmaryn
tymianek
Wykonanie:
Podudzia doprawiamy przyprawami. Wkładamy do piekarnika na 200 C na 30 min. Wyciągamy , odwracamy kurczaka, doprawiamy I wstawiamy na 15-20 min. Gotowe. :)
Warzywa-Marchwe I pietruszkę kroimy w talarki. Ziemniaki na pół. Polewamy oliwka z ziołami.
Wkładamy do piekarniaka na 200 C na 35-40 min- lub do momentu kiedy warzywa są gotowe.
Obiad gotowy.
Życze smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz