Masło czosnkowe przydaje się nie tylko do śniadania I chrupiącej bułki- rewelacyjnie sprawdza się przy grillu- do wszelkiego rodzaju mięs I nie tylko :) . A ponieważ czas grilowania zbliża się wielkimi krokami- warto je przygotować I mieć w zapasie w zamrażalce. Zrobienie zajmuje chwilkę, a podnosi walory smakowe potraw.
Zaczynamy:
Składniki:
120 gr masła
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (swieża lub suszona )
Wykonanie:
Wszystkie składniki misujemy razem ( miksujemy blenderem ). Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Gotowe :)
Zaczynamy:
Składniki:
120 gr masła
2 ząbki czosnku
natka pietruszki (swieża lub suszona )
Wykonanie:
Wszystkie składniki misujemy razem ( miksujemy blenderem ). Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Gotowe :)
Ooo chciałam zrobić takie masełko :) !
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie masło do mięsa z grila I pieczonych ziemniaków, pyszotka :)
UsuńUwielbiam wszystko, co czosnkowe! Chlebek posmarowany takim masełkiem i zapieczony w piekarniku- niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńZgadzam sie z Toba w 100% , ja robie bagietke w piekarniku z maslem czosnkowym- tez niebo w gebie :)
Usuń