Dipy mają wiele zastosowań w naszej kuchni- przede wszystkim jako sos, w którym możemy "maczać" mięsa, chleb, warzywa, krakersy.... często używany jest do przekąsek I przystawek. Jest sosem do wszystkiego :)- ograniczyć nas tu może, tylko nasza wyobraznia :)
Dzisiaj proponuję dip pomidorowy , ktory użyłam jako dodatek do pilaw z mięsa mielonego.
Zaczynamy:
Składniki:
2-3 łyżki jogurtu greckiego
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ketchup
1 łyżeczka octu winnego
1-2 łyżeczki cukru
sól, pieprz świerzo zmielony
Wszystkie składniki mieszamy razem- doprawiamy do smaku. I gotowe :)
Dzisiaj proponuję dip pomidorowy , ktory użyłam jako dodatek do pilaw z mięsa mielonego.
Zaczynamy:
Składniki:
2-3 łyżki jogurtu greckiego
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ketchup
1 łyżeczka octu winnego
1-2 łyżeczki cukru
sól, pieprz świerzo zmielony
Wszystkie składniki mieszamy razem- doprawiamy do smaku. I gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz