Serdecznie zapraszam na szybkie ciasto. Samo mieszanie składników to ok 5 min plus zrobienie galaretki. Naprawdę warto- bo efekt przerośnie nasze wyobrażenie - o przepysznym cieście :)
Palce lizać :)
Zaczynamy :)
Składniki:
225 gr masła
225 gr self raising* mąki
225 gr drobnego cukru
4 jajka
100 gr wiórków kokosowych
puszka owoców- ja użyłam malin
2 łyżeczki maki ziemniaczanej
2-3 łyżki cukru( opcjonalnie)
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Masło I cukier zaczynamy ubijać , dodajac jajka. Do masy dodajemy make I ubijamy mikserem.
Na koniec dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką.
Wykładamy do formy - spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160C z termoobiegiem (180 zwykły) na 50-55 min. Lub do suchego patyczka.
Robimy galaretkę.
Owoce wlewamy do garnka, dodajemy make ziemniaczaną, mieszamy. Jeżeli owoce były w zalewie bez cukru dodajemy cukier. Zagotowujemy. I galaretka gotowa. :)
Prawda , że było szybko ? :) I do tego pysznie - smacznie. Zapraszam :)
Palce lizać :)
Zaczynamy :)
Składniki:
225 gr masła
225 gr self raising* mąki
225 gr drobnego cukru
4 jajka
100 gr wiórków kokosowych
puszka owoców- ja użyłam malin
2 łyżeczki maki ziemniaczanej
2-3 łyżki cukru( opcjonalnie)
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Masło I cukier zaczynamy ubijać , dodajac jajka. Do masy dodajemy make I ubijamy mikserem.
Na koniec dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką.
Wykładamy do formy - spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160C z termoobiegiem (180 zwykły) na 50-55 min. Lub do suchego patyczka.
Robimy galaretkę.
Owoce wlewamy do garnka, dodajemy make ziemniaczaną, mieszamy. Jeżeli owoce były w zalewie bez cukru dodajemy cukier. Zagotowujemy. I galaretka gotowa. :)
Prawda , że było szybko ? :) I do tego pysznie - smacznie. Zapraszam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz