niedziela, 16 lutego 2014

Tiramisu II

 Dzisiaj zapraszam na tiramisu z masą z kremówki I mascarpone. Pychotka :)

Składniki:
3 jajka
140 gr drobnego cukru (golden caster sugar)
90 gr mąki- self raising flour
1 łyżka kakao
150 ml czarnej kawy
2 łyżki rumu- lub esencji rumowej
Wykonanie:
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę I kakao I powoli mieszamy łyżka do połączenia.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 25-30 min. Po upieczeniu- odkładamy ciasto do całkowitego ostudzenia.


Masa:
500 gr mascarpone
500 ml kremówki
80 gr drobnego cukru- lub 50 gr cukru pudru
Wykonanie:
Ubijamy mascarpone, w drugiej misce ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Łączymy z mascarpone. Miksujemy- ubijamy wszystko na puszysta masę.
 Kroimy ciasto na 3 krążki. Nasaczamy ciasto kawą z rumem ( do kawy można dodac cukru). Nakładamy masę.
Wkładamy do lodówki na około 2-3 godziny.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit