Dzisiaj serwujemy marynowaną wołowinę z warzywami- pyszne azjatyckie danie- dokładnie pochodzące z kuchni chińskiej. Krótka obróbka mięsa I warzyw- dodaje tej potrawie niesamowity smak. Także dzisiaj- zdrowo I dietetycznie- polecam
Zaczynamy
Składniki na marinate do wołowiny:
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki cukru
4 ząbki czosnku
2 łyzki oleju sezamowego
Wykonanie:
Wyciskamy czosnek przez praskę, dodajemy do miski wszystkie składniki- mieszamy do połączenia
Składniki:
500 gr wołowiny
3 łyżki oleju sezamowego
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka sosu sojowego
brokuły
3 marchewki
ok 150 gr fasolki szparagowej
150 ml bulionu wołowego
ryż lub makaron chinski- noodle
Wykonanie:
Kroimy wołowinę na cienkie paseczki. Dodajemy marynatę . Dokładnie mieszamy, przykrywamy folia, odstawiamy na 30 min.
Po tym czasie dajemy na woka 1 łyżkę oleju sezamowego- na bardzo wysokim gazie podsmażamy partiamy wołowinę- po 2 min. Każdą usmażoną partię odkładamy do miski.
( Jak na zdjęciu powyżej)
W miseczce mieszamy sos sojowy I mąkę ziemniaczaną. Odkładamy na bok.
Do pustego woka nalewamy resztę oleju sezamowego , wrzucamy wszystkie warzywa- I smażymy na dużym gazie 2 min.
Dolewamy bullion wołowy. Przykrywamy woka I pozostawiamy na 1 min.
Po tym czasie dodajemy wołowinę I odstawiona w miseczce miksturę. Trzymamy na gazie 2-3min- lub kiedu sos zacznie się gotować.
Gotowe :)
Mój obiad podałam z noodlami:)
pysznie było,
Smacznego
Zaczynamy
Składniki na marinate do wołowiny:
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżki cukru
4 ząbki czosnku
2 łyzki oleju sezamowego
Wykonanie:
Wyciskamy czosnek przez praskę, dodajemy do miski wszystkie składniki- mieszamy do połączenia
Składniki:
500 gr wołowiny
3 łyżki oleju sezamowego
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka sosu sojowego
brokuły
3 marchewki
ok 150 gr fasolki szparagowej
150 ml bulionu wołowego
ryż lub makaron chinski- noodle
Wykonanie:
Kroimy wołowinę na cienkie paseczki. Dodajemy marynatę . Dokładnie mieszamy, przykrywamy folia, odstawiamy na 30 min.
Po tym czasie dajemy na woka 1 łyżkę oleju sezamowego- na bardzo wysokim gazie podsmażamy partiamy wołowinę- po 2 min. Każdą usmażoną partię odkładamy do miski.
( Jak na zdjęciu powyżej)
W miseczce mieszamy sos sojowy I mąkę ziemniaczaną. Odkładamy na bok.
Do pustego woka nalewamy resztę oleju sezamowego , wrzucamy wszystkie warzywa- I smażymy na dużym gazie 2 min.
Dolewamy bullion wołowy. Przykrywamy woka I pozostawiamy na 1 min.
Po tym czasie dodajemy wołowinę I odstawiona w miseczce miksturę. Trzymamy na gazie 2-3min- lub kiedu sos zacznie się gotować.
Gotowe :)
Mój obiad podałam z noodlami:)
pysznie było,
Smacznego
Matkoooooooooo, normalnie zrobiłam się głodna, coś dla mnie, mniami:)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam kuchnie azjatycka, i przy kazdej potrawie mowie jest najlepsza- i wiesz co - tak samo mowie przy kazdej nastepnej :)
Usuń