Wiecie, że ja nie przepadam za ciastem czekoladowym? hmmmm ale ! jestem uzależniona od brownies, jest to ciasto super czekoladowe i nie mogę zrozumieć co w nim jest że jestem tak od niego uzależniona....
Jest pyszne, niesamowite, nie mogę się opamiętać by przestać je jeść.....Polecam .
Składniki:
110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej
85 gr kakao
225 gr masła
450 gr brązowego cukru
5 jajek
110 gr self raising mąki*
2 puszki brzoskwiń
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Brzoskwinie odcedzić z soku. Podsuszyć ręcznikami papierowymi.
W rondlu rozpuścić masło, czekoladę I kakao.
Po rozpuszczeniu odstawić do lekkiego schłodzenia.
W misce ubijamy jajka z cukrem.
Po ubiciu na puszystą masę dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Ubijamy.
Dodajemy mąkę nie przerywając ubijania.
Brzoskwinie pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy.
Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka.
Dodatkowo :)
bita śmietana i lody waniliowe:
Resztę brzoskwiń dodajemy jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana.
Polecam :)
Jest pyszne, niesamowite, nie mogę się opamiętać by przestać je jeść.....Polecam .
Składniki:
110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej
85 gr kakao
225 gr masła
450 gr brązowego cukru
5 jajek
110 gr self raising mąki*
2 puszki brzoskwiń
*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
Wykonanie:
Brzoskwinie odcedzić z soku. Podsuszyć ręcznikami papierowymi.
W rondlu rozpuścić masło, czekoladę I kakao.
Po rozpuszczeniu odstawić do lekkiego schłodzenia.
W misce ubijamy jajka z cukrem.
Po ubiciu na puszystą masę dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Ubijamy.
Dodajemy mąkę nie przerywając ubijania.
Brzoskwinie pół brzoskwiń pokrojonych w cząstki dodajemy do ubitego ciasta. Mieszamy.
Ciasto wlewamy do foremki I wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 C I pieczemy ok 45-60 min, lub do suchego patyczka.
Dodatkowo :)
bita śmietana i lody waniliowe:
Resztę brzoskwiń dodajemy jako dodatek do ciasta, które podajemy z lodami i bitą śmietana.
Polecam :)
ale Ci piękne wyszło !!
OdpowiedzUsuńmmmmm aż ślinka cieknie :))
Pysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńEdytko pyszności :-) poproszę kawałeczek :-)
OdpowiedzUsuńTeż bym mogła je jeść i jeść... Szczególnie takie apetyczne, jak Twoje :)
OdpowiedzUsuń