Zapraszam na kurczaka Buffalo- choc mialo byc Buffalo chicken wings- ale zabraklo skrzydelek
Zamiast skrzydelek , oczyscilam podudzia natarla papryka I sola. Wlozylam do piekarniaka na 220C na 40min.
Przygotowalam sos do podudzi
6- lyzek koncentratu pomidorowego, pol kostki masla, lyzeczka papryki cayenne, 1-2 lyzki octu balsamicznego, 2-3 lyzki miodu, 1 lyzka syropu klonowego, pol lyzeczki cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow.
Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.
W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami.
Przygotowalam dip serowy do ziemniakow, oraz surowke z por I ogorka kiszonego.
Podalam z pieczonymi ziemniakami w ziolach I dipem serowym
Pozdrawiam serdecznie, milego weekend. :)
Chicken Buffalo wings to narodowa potrawa Amerykanow. Sos Buffalo jest mieszanka smakow, niezapomnianych..gdzie odmowienie sobie nastepnego skrzydelka jest osiagnieciem. Po prostu wszyscy kochaja Buffalo chicken wings.
Zapraszam na Buffalo w wersji z podudziami I moja wersja sosu Buffalo a'la Edyta
Przygotowalam sos do podudzi
6- lyzek koncentratu pomidorowego, pol kostki masla, lyzeczka papryki cayenne, 1-2 lyzki octu balsamicznego, 2-3 lyzki miodu, 1 lyzka syropu klonowego, pol lyzeczki cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow.
Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.
W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami.
Przygotowalam dip serowy do ziemniakow, oraz surowke z por I ogorka kiszonego.
Podalam z pieczonymi ziemniakami w ziolach I dipem serowym
Pozdrawiam serdecznie, milego weekend. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz