sobota, 26 października 2013

Kurczak Buffalo- a mialo byc Buffalo chicken wings

Zapraszam na kurczaka Buffalo- choc mialo byc Buffalo chicken wings- ale zabraklo skrzydelek :)

Chicken Buffalo wings to narodowa potrawa Amerykanow. Sos Buffalo jest mieszanka smakow, niezapomnianych..gdzie odmowienie sobie nastepnego skrzydelka jest osiagnieciem. Po prostu wszyscy kochaja Buffalo chicken wings.
Zapraszam na Buffalo w wersji z podudziami I moja wersja sosu Buffalo a'la Edyta
 
Kurczak Buffalo 001.JPGZamiast skrzydelek , oczyscilam podudzia natarla papryka I sola. Wlozylam do piekarniaka na 220C na 40min.












Kurczak Buffalo 003.JPGPrzygotowalam sos do podudzi
6- lyzek koncentratu pomidorowego, pol kostki masla, lyzeczka papryki cayenne, 1-2 lyzki octu balsamicznego, 2-3 lyzki miodu, 1 lyzka syropu klonowego, pol lyzeczki cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow.

Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.
Kurczak Buffalo 015.JPG
W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami.
Przygotowalam dip serowy do ziemniakow, oraz surowke z por I ogorka kiszonego.
Podalam z pieczonymi ziemniakami w ziolach I dipem serowym
Kurczak Buffalo 025.JPG

Pozdrawiam serdecznie, milego weekend. :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit