Scallopki z lososiem w sosie smietanowym
Zapraszam na niesamowita potrawe, nie potrafie nawet opisac jak niebiansko smakuje. Moj maz skwitowal- to ja poprosze jeszcze jedna taka porcje :)
Zaczynamy od pieczarek 200-250 gr obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju , by odparowaly, solimy.
Na patelni rozpuszczamy ok 3 lyzek masla. Wrzucamy pokrojonego w kostke lososia ( pol fileta), dodajemy ok pol lyzeczki soku z cytryny , solimy I pieprzymy. Smazymy ok 2 min. Potem dodajemy scalopki ok 8-10 scallop. Smazymy 2 min. Dodajemy usmazone pieczarki I 4 sprasowane zabki czosnku.Smazymy tez ok 2 min.
Dodajemy ok 300-400 smietany z wycisnieta cytryna. Solimy pieprzymy do smaku.
Zapraszam na niesamowita potrawe, nie potrafie nawet opisac jak niebiansko smakuje. Moj maz skwitowal- to ja poprosze jeszcze jedna taka porcje :)
Zaczynamy od pieczarek 200-250 gr obsmazamy na niewielkiej ilosci oleju , by odparowaly, solimy.
Na patelni rozpuszczamy ok 3 lyzek masla. Wrzucamy pokrojonego w kostke lososia ( pol fileta), dodajemy ok pol lyzeczki soku z cytryny , solimy I pieprzymy. Smazymy ok 2 min. Potem dodajemy scalopki ok 8-10 scallop. Smazymy 2 min. Dodajemy usmazone pieczarki I 4 sprasowane zabki czosnku.Smazymy tez ok 2 min.
Dodajemy ok 300-400 smietany z wycisnieta cytryna. Solimy pieprzymy do smaku.
Podajemy z makaronem. Smacznego :)
Świetny przepis, uwielbiam dania z makaronu :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com
Dziekuje, na pewno zajrze, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPrzepis mi się podoba, tylko co to są "scallopki"?!
OdpowiedzUsuńScallopki- to sa przegrzebki, a przepis polecam :)
Usuń