czwartek, 5 grudnia 2013

Gołąbki


Zapraszam serdecznie na pyszne gołąbki z najlepszym sosem pomidorowym :)- przepis na sos tutaj
Składniki:
2-3 główki kapusty
1.5 szklanki ryżu
800 gr mięsa mielonego wołowego
1 cebula
koperek
pieprz , sól
2-3 główki kapusty
1.5 szklanki ryżu
800 gr mięsa mielonego wołowego
1 cebula
koperek
pieprz , sól
Obgotowujemy kapustę, by odchodziły liście. Dobrym sposobem jest dodanie do wody oleju i odcięcie głęba.




Farsz.
Gotujemy ryż, siekamy drobno cebulkę i wrzucamy na patelnię z oliwą by zeszklić. Mięso mieszamy z ryżem, cebulką, dodajemy koperek, pieprz i sól. Mieszamy.
Liście kapusty wykładamy farszem. Gołąbki gotujemy w wodzie z bulionem kurczakowym ok 10-15 min na wolnym ogniu.
 
Gołąbki podałam z sosem pomidorowym . Smacznego  :)


1 komentarz:

  1. ja najpierw gołąbki przesmażam na patelni,dopiero później gotuję z sosem

    OdpowiedzUsuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit