sobota, 28 grudnia 2013

Sernik wiedenski- cheesecake

 Sernik ktory zawsze sie udaje :)



Skladniki :
1 maslo
1 kg  startego sera
8 jaj
1 1/3 szkl cukru
3-4 lyzki maki ziemniaczanej
bakalie wdlg uznania


Wykonanie:
Bialka - ubijamy, na sztywna piane.
Zoltka , cukier, maslo I make ziemniaczaną - ubijamy na puszysta mase 
Bialka - ubijamy, na sztywna piane.
Do masy zoltkowej dodajemy powoli ser, caly czas ubijajac .
Gdy polaczymy mase z serem, na jednolita mase- czas na piane z bialek.

Bialka dodajemy do ciasta, mieszamy powoli drewniana lyzka, do polaczenia skladnikow.
Nagrzewamy piekarnik do 180 C. Forme wykladamy papierem do pieczenia lub smarujemy maslem.

 Nalewamy ciasto do formy, pieczemy ok 50-70 min.
Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Klasyka :) Pyszny musiał być :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. powiedzialabym , ze rozplywa sie w ustach-jak ptasie mleczko :)

      Usuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit