czwartek, 24 października 2013

Jajka po szkocku

 Jajka po szkocku :)
Jajka po szkocku 016.JPG

Jest to potrawa szkocka, I mozna podawac ja jako danie obiadowe, lub jako przekaske- na imprezie. Danie to pamietam jeszcze z baaardzo dawnej Tiny. :)
Jajka po szkocku 001.JPGGotujemy jajka na twardo lub poltwardo- 10 jaj
600 gr miesa mielonego- przyprawiamy 1 lyzka musztardy, starta na duzych oczkach cebula, pieprzem, sola, papryka, dodajemy jajko I 2- 3 lyzki bulki tartej. Mieszamy.










Jajka po szkocku 003.JPGOblepiamy jajka miesem

Obtaczamy w mace, w jajku, bulce tartej- kladziemy na rozgrzany olej- smazymy ze wszystkich stron.
Jajka po szkocku 007.JPG
Zrobilam salatke do tego z pekinskiej, ogorka, papryki,marchewki
Jajka po szkocku 011.JPG
Jajka podalam z sosem koperkowo - pietruszkowym.
Smacznego :)
Jajka po szkocku 020.JPG

2 komentarze:

  1. Szkoci tacy oszczędni, a to tak piękne i bogate danie.
    Pozdrawiam Edytko,

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziekuje , smaczne I syte :)
    Pozdrawiam Danusiu

    OdpowiedzUsuń

you might also like

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pinit