Jajka po szkocku
Jest to potrawa szkocka, I mozna podawac ja jako danie obiadowe, lub jako przekaske- na imprezie. Danie to pamietam jeszcze z baaardzo dawnej Tiny.
Gotujemy jajka na twardo lub poltwardo- 10 jaj
600 gr miesa mielonego- przyprawiamy 1 lyzka musztardy, starta na duzych oczkach cebula, pieprzem, sola, papryka, dodajemy jajko I 2- 3 lyzki bulki tartej. Mieszamy.
Oblepiamy jajka miesem
Obtaczamy w mace, w jajku, bulce tartej- kladziemy na rozgrzany olej- smazymy ze wszystkich stron.
Zrobilam salatke do tego z pekinskiej, ogorka, papryki,marchewki
Jajka podalam z sosem koperkowo - pietruszkowym.
Smacznego
Jest to potrawa szkocka, I mozna podawac ja jako danie obiadowe, lub jako przekaske- na imprezie. Danie to pamietam jeszcze z baaardzo dawnej Tiny.
Gotujemy jajka na twardo lub poltwardo- 10 jaj
600 gr miesa mielonego- przyprawiamy 1 lyzka musztardy, starta na duzych oczkach cebula, pieprzem, sola, papryka, dodajemy jajko I 2- 3 lyzki bulki tartej. Mieszamy.
Oblepiamy jajka miesem
Obtaczamy w mace, w jajku, bulce tartej- kladziemy na rozgrzany olej- smazymy ze wszystkich stron.
Zrobilam salatke do tego z pekinskiej, ogorka, papryki,marchewki
Jajka podalam z sosem koperkowo - pietruszkowym.
Smacznego
Szkoci tacy oszczędni, a to tak piękne i bogate danie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Edytko,
Dziekuje , smaczne I syte :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Danusiu