Przepyszny obiad- sos serowy z kurczaczkami goujons- stanie się z pewnością hitem Waszych stołów. W naszym domu już nikt nie chce jeść kupnych kurczaczków goujons. Są delikatne, dobrze doprawione z lekko chhrupiącą skórką- po prostu rozpływają się w ustach....Polecam i zachęcam do sprawdzenia przepisu. Zaczynamy :
Składniki na sos:
250 gr pieczarek
400 ml gęstej śmietany
80 gr gorgonzoli
80 gr brie
300 gr makaronu
sól, pieprz
natka pietruszki
Podobny sos znadziecie tutaj
Wykonanie:
Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W drugim garnku podgrzewamy śmietanę. Myjemy grzyby i kroimy na ćwiartki. Do śmietany dodajemy grzyby, doprawiamy sola I pieprzem- dusimy od zagotowania na małym ogniu od czasu do czasu mieszając 10 min. Po tym czasie odstawiamy z gazu- dodajemy pokrojony ser, mieszamy do rozpuszczenia.
Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany i odcedzony makaron. Mieszamy. Kładziemy na gaz na 2-3 min . Gotowe.
Składniki na kurczaczki:
około 300 gr piersi z kurczaka
bułka tarta
2 jajka
pieprz, sól, czosnek granulowany
natka zielonej pietruszki
mąka
oliwa do smażenia
Wykonanie:
przepis jak zrobic kurczaczki znajdziecie tutaj
Obiad gotowy :) życzę smacznego .
Składniki na sos:
250 gr pieczarek
400 ml gęstej śmietany
80 gr gorgonzoli
80 gr brie
300 gr makaronu
sól, pieprz
natka pietruszki
Podobny sos znadziecie tutaj
Wykonanie:
Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W drugim garnku podgrzewamy śmietanę. Myjemy grzyby i kroimy na ćwiartki. Do śmietany dodajemy grzyby, doprawiamy sola I pieprzem- dusimy od zagotowania na małym ogniu od czasu do czasu mieszając 10 min. Po tym czasie odstawiamy z gazu- dodajemy pokrojony ser, mieszamy do rozpuszczenia.
Dodajemy natkę pietruszki, ugotowany i odcedzony makaron. Mieszamy. Kładziemy na gaz na 2-3 min . Gotowe.
Składniki na kurczaczki:
około 300 gr piersi z kurczaka
bułka tarta
2 jajka
pieprz, sól, czosnek granulowany
natka zielonej pietruszki
mąka
oliwa do smażenia
Wykonanie:
przepis jak zrobic kurczaczki znajdziecie tutaj
Obiad gotowy :) życzę smacznego .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz