Zapraszam dzisiaj na wieprzowine lo mein
Jak kiedys wspomnialam uwielbiam kuchnie azjatycka- niesamowite smaki, magia kolorow, krotka obrobka no I wygladaja bajecznie
Pork lo mein
Zamarynowalam w oleju sojowym I pieprzu ok 600 gr wieprzowiny - odstawim na min 20 min do lodowki
Na wok dajemy ok lyzki oleju orzechowego lub veg.- smazymy na duzym ogniu ok 5 min. Wyciagamy mieso na talerz.
Na patelnie dajemy lyzke oleju- smazymy 2 sprasowane zabki czosnku , I lyzeczke swiezego imbiry ok min, dodajemy marchewke- 1 min, potem pieczarki-2 min.Na koniec dodajemy papryke, smazymy ok 1 min.
Wrzucamy wieprzowine, beansprouts I ok 150 ml rosolu kurczakowego. Mieszamy I odstawiamy z gazu.
Podajemy z makaronem jajecznym
Smacznego
Jak kiedys wspomnialam uwielbiam kuchnie azjatycka- niesamowite smaki, magia kolorow, krotka obrobka no I wygladaja bajecznie
Pork lo mein
Zamarynowalam w oleju sojowym I pieprzu ok 600 gr wieprzowiny - odstawim na min 20 min do lodowki
Na wok dajemy ok lyzki oleju orzechowego lub veg.- smazymy na duzym ogniu ok 5 min. Wyciagamy mieso na talerz.
Na patelnie dajemy lyzke oleju- smazymy 2 sprasowane zabki czosnku , I lyzeczke swiezego imbiry ok min, dodajemy marchewke- 1 min, potem pieczarki-2 min.Na koniec dodajemy papryke, smazymy ok 1 min.
Wrzucamy wieprzowine, beansprouts I ok 150 ml rosolu kurczakowego. Mieszamy I odstawiamy z gazu.
Podajemy z makaronem jajecznym
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz