2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki maki ziemniaczanej
1 lyzka cukru
4 sprasowana zabki czosnku
2 lyzki oleju sezamowego.
Wolowine (500 g ) kroimy na paseczki I mieszamy w marynacie. Odstawiamy pod przekryciem na 30 min do lodowki
Rozgrzewamy na woku 1 lyzke oleju sezamowego. Smazymy na wysokim ogniu wolowine ok 2-3 min lub gdy bedzie srednio wypieczona
Odstawiamy na bok. Do woka nalewamy 2 lyzki oleju sezamowego- smazymy 3 marchewki pokrojone w paski, brokuly I fasolke- 2 min.
Dodajemy 150 ml rosolu wolowego - gotujemy 1 min. Wrzucamy wolowine, szpinak 200 gr, I miksture z 1 lyzki maki ziemniaczanej z 1-2 lyzkami sosu sojowego. Gotujemy do zagotowania.
Podajemy z ryzem lub noodlami.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz