Dzisiaj zapraszam Was na moje kulinarne wspomnienie z amerykanskich wakacji
Panie , Panowie - kuchnia wloska
a w roli glownej
STROMBOLI
Przyszykowalam ciasto jak do pizzy
Usmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam.
Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka, I z grilowanej papryki, mozzarella
Wlozylam do nagrzanego piekarniaka do 180 C, na 25 min
Przygotowalam dwa dippy- czosnkowo-bazyliowy oraz pomidorowy
Podawalam z salatka
Zycze smacznego
Panie , Panowie - kuchnia wloska
a w roli glownej
STROMBOLI
Przyszykowalam ciasto jak do pizzy
Usmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam.
Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka, I z grilowanej papryki, mozzarella
Wlozylam do nagrzanego piekarniaka do 180 C, na 25 min
Przygotowalam dwa dippy- czosnkowo-bazyliowy oraz pomidorowy
Podawalam z salatka
Zycze smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz