Za tworcę salatki - uważa się włoskiego włoskiego kucharza Caesara Cardiniego. Wymyślił tą sałatkę w 1924 roku , kiedy musiał coś ugotować , a jego zapasy się skończyły- zrobił sałatkę z tego co mu pozostało w spiżarni. Podobna sytuacja nastąpiła dzisiaj w naszej lodówce :) Bez dressingu bedzie dietetycznie . Polecam.
Zaczynamy
Składniki:
3 piersi z kurczaka
mała główka sałaty lodowej
15 pomidorków koktailowych
pół ogórka
3 kromki tostowego chleba
kawałek parmesanu
Cezarski dressing do sałatki znajdziesz tutaj
Wykonanie:
W piekarniku pieczemy na 220 C na około 10 min chleb tostowy.
Myjemy piersi z kurczaka- osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, paprika I suszonym czosnkiem.
Grilujemy około 10 min- lub smażymy na patelni teflonowej z dwóch stron.
Sałatę rwiemy, pomidorki kroimy na pół. Ogórek w pół talarki. Zgrilowane piersi kurczaka kroimy na małe kosteczki. Mieszamy wszystkie składniki.
Kroimy w kostki chleb, który wcześniej stostowaliśmy. Ścieramy parmesan.
Gotowe.
Do miseczki dajemy sałatkę, polewamy dressingiem, dodajemy grzanki I starty parmesan.
Smacznego :)
Zaczynamy
Składniki:
3 piersi z kurczaka
mała główka sałaty lodowej
15 pomidorków koktailowych
pół ogórka
3 kromki tostowego chleba
kawałek parmesanu
Cezarski dressing do sałatki znajdziesz tutaj
Wykonanie:
W piekarniku pieczemy na 220 C na około 10 min chleb tostowy.
Myjemy piersi z kurczaka- osuszamy ręcznikiem papierowym. Doprawiamy do smaku - solą, pieprzem, paprika I suszonym czosnkiem.
Grilujemy około 10 min- lub smażymy na patelni teflonowej z dwóch stron.
Sałatę rwiemy, pomidorki kroimy na pół. Ogórek w pół talarki. Zgrilowane piersi kurczaka kroimy na małe kosteczki. Mieszamy wszystkie składniki.
Kroimy w kostki chleb, który wcześniej stostowaliśmy. Ścieramy parmesan.
Gotowe.
Do miseczki dajemy sałatkę, polewamy dressingiem, dodajemy grzanki I starty parmesan.
Smacznego :)
Mniaaam :) Jutro robię!
OdpowiedzUsuńPolecam, jest przepyszna :)
Usuń