Składniki:
250 zmielonego sera- twarogu
250 gr masła
250 gr mąki
2 łyżki cukru waniliowego
2-3 łyżki cukru pudru
plus cukier puder do podsypania.
3 jabłka
Wykonanie:
Łączymy w misce make, cukier waniliowy, masło I ser. Ugniatamy do połączenia wszystkich składników.
Odkładamy do lodowki na 30-45 min.
W miedzyczasie obieramy jabłka, kroimy je w ćwiartki.
Gdy ciasto zostało schłodzone - podsypujemy blat cukrem pudrem I wałkujemy ciacho na ok 4 mm grubości. Wykrawamy szklanką kółka.
Kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na kółko umieszczamy 2 jabłka I "składamy" w pół.
Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na
220 C na ok 20-25 min.
Po wyciągnięciu ciastek z piekarnika- posypujemy je cukrem pudrem.
Smacznego I miłego weekend :)
mniam! wyglądają zachęcająco!!
OdpowiedzUsuńI sa przepyszne :)
UsuńTe ciasteczka mnie prześladują :-) muszę kiedyś je zrobić bo wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuń