Strony

wtorek, 1 kwietnia 2014

Wrapy z tuńczykiem

Meksykanie, Armeńczycy, Turcy, Kurdowie I Grecy jedzą wrapy od końca XVIII , w Meksyku mówi się o wrapach tacos, różnią sie składnikami. Do Stanów na dobre zawitał w latach 80. To tyle z historycznych ciekawostek na temat wrapów. Do wrapów możemy dać wszystko- tutaj może tylko ograniczyć nas , nasza wyobraznia. Może być naszym sniadanie, przekąską, obiadem, kolacją- może stać sie wszystkim. :)
Ja zapraszam na wrapy z tuńczykiem.
 Składniki:
1 tuńczyk w sosie własnym
1 kukurydza
1 groszek
4 jajka
2-3 ogórki konserwowe
mały kawałek sera żółtego
majonez/jogurt naturalny
wrapy
sól, pieprz
 Wykonanie:
Rozdrabniamy tunczyka, dodajemy kukurydzę I groszek. Gotujemy jajka na twardo.
Ścieramy ser żółty na dużych oczkach, kroimy ogórek konserwowy na małą kosteczkę.
Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sól I pieprz do smaku.
Wrapa smarujemy majonezem, nakładamy sałatkę I zwijamy w rulon. Przecinamy na pół.
Gotowe :)
 Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Czytasz chyba w moich myślach, bo chodziły za mną ostatnio i ryby i tortille. Nie wpadłabym na to, żeby połączyć te dwa produkty w jednym daniu, ale patrząc na Twoje zdjęcia stwierdzam, że pasuje to do siebie idealnie! Pyszności!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje ze moglam byc Twoja inspiracja, polecam sie na przyszlosc :)

      Usuń