Strony

wtorek, 1 kwietnia 2014

Gulasz z karkówki

 Stęskniliśmy się za gulaszem :) Choć wykonanie tego obiadu zajmuje troche czasu, było warto, karkówka rozpływała się w ustach.
Zaczynamy
 Składniki:
ok 1 kg karkówki
4-5 marchewek
2 cebule
200 gr pieczarki
2 pieczarki
olej
200 ml śmietany
300 ml bulionu wołowego
 Wykonanie:
Poszatkowaną cebulę wrzucamy na gorący olej. Podsmażamy ok 5 min. Pokrojone mięso dajemy do garnka. Smażymy aż będzie lekko brązowe.
Dodajemy bullion, zagotowujemy . Dodajemy pokrojoną marchew I pieczarki. Zmniejszamy gaz I dusimy aż mięso będzie miękkie.
Na koniec dodajemy paprykę. Gulasz jest gotowy. :) Opjonalnie gulasz możemy zabielić mąką I śmietaną.

Gulasz podałam z kaszą I sałatką z ogórków konserwowych I sałaty.

Zyczę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz