Strony

piątek, 4 kwietnia 2014

Szybkie ciasteczka z brzoskwiniami

 Gotowe ciasteczka w 30 min? Tak , myślę że można się w nich zakochać. Puszyste, przełamane słodką brzoskwinią, rozpływające się w ustach I najważniejsze robi się je w 10 min. Także żaden gość już nas nie zaskoczy :) Do kawy jak znalazł ...
Zaczynamy :)
Składniki na 24 ciasteczka:
 220 gr mąki self rising *
220 gr drobnego cukru -caster sugar
220 gr masła
2 łyżeczki aromaru wanililiowego
5 jajek
1 puszka brzoskwiń

*self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki.
 Wykonanie:
Wszystkie składniki miksujemy do puszystej masy. Dobrze kiedy masło wyjmniemy z lodówki wcześniej , wtedy jest miękkie I szybciej połączymy składniki.
Odcedzamy brzoskwinie , kroimy na cząstki.
Do formy mufinkowej wkładamy papierki I wypełniamy je dwoma łyżkami ciasta, na górę kładziemy brzoskwinię. Ciastka wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 15-20 min.
Gotowe :)

Ciasteczka możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego :)

4 komentarze:

  1. wygladaja super i smakuja pewnie jeszcze lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak sa pyszne I naprawde szybko sie je robi :) Polecam :)

      Usuń
  2. Zrobiłam bez brzoskwini, których nie posiadałam w obecnej chwili- babeczki są rewelacyjne! Pyszne, na wierzchu leciutko kruchutkie, w środku miękkie, polecam nawet bez żadnych owoców- drugą połowę porcji wymieszałam z kawałeczkami czekolady (chocolade chip z Oetkera) i właśnie się pieką- wyrosły ślicznie, na pewno będą też udane- REWELACYJNY PRZEPIS!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziekuje :) ciesze sie ze wyszly. Smacznego. :)

      Usuń