Strony

wtorek, 4 marca 2014

Wołowina duszona z warzywami

 Dzisiaj zapraszam na gulasz. Każdy ma z nas przepis na swój gulasz, swój sposób ma wołowinę. Jak oddamy serce tej potrawie , dostaniemy w zamian wszystko co najlepsze w zamian :)
Zaczynamy :
 Składniki:
ok 1 kg wołowiny
4-5 marchewek
1 pietruszka
150 gr pieczarek
oliwa
300 ml rosołu wołowego
100 ml śmietany *
sól, pieprz, paprika
natka pietruszki

*opcjonalnie

Wykonanie:
Wołowinę kroimy na dużą kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej . Smażymy , aż wołowina przestanie być różowa. Dolewamy rosół wołowy. I dusimy ok 1,5 h -2 h na małym gazie, lub momentu gdy mięso będzie miękkie.
Dodajemy pokrojoną marchewkę I pieczarki , gotujemy ok 20 min. Doprawiamy do smaku. Teraz tez możemy dodac śmietanę do smaku.
I obiad gotowy , prawda że bylo prosto I łatwo :)  ?
 Gulasz podałam z duszonymi ziemniakami z koperkiem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz