Strony

wtorek, 25 marca 2014

Dip pomidorowo-jogurtowy

Dipy mają wiele zastosowań w naszej kuchni- przede wszystkim jako sos, w którym możemy "maczać"  mięsa, chleb, warzywa, krakersy.... często używany jest do przekąsek I przystawek. Jest sosem do wszystkiego :)- ograniczyć nas  tu może, tylko nasza wyobraznia :)
Dzisiaj proponuję dip pomidorowy , ktory użyłam jako dodatek do pilaw z mięsa mielonego.
Zaczynamy:
 Składniki:
2-3 łyżki jogurtu greckiego
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka ketchup
1 łyżeczka octu winnego
1-2 łyżeczki cukru
sól, pieprz świerzo zmielony
Wszystkie składniki mieszamy razem- doprawiamy do smaku. I gotowe :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz