Strony

czwartek, 6 marca 2014

Chilli con carne II

Amatorów czerwonej fasoli I ostrych przypraw- zapraszam na meksykańską kuchnię- czyli chilli con carne. Mieszanka mięsa mielonego , fasoli , pomidorów I ostrych przypraw  zadowoli każdego I jest miłą odmianą kuchni europejskiej. Prosta potrawa I w miarę szybka w wykonaniu.
Zaczynamy
 Składniki:
600 gr mielonego
4 cebule
2 puszki czerwonej fasoli
2 puszki pomidorów
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, chilli
oliwa
natka pietruszki





Wykonanie:
Posiekaną cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Wyciskamy do cebuli przez praskę czosnek. Dodajemy mięso- smażymy aż mięso przestanie być różowe.
Dodajemy fasolę I pomidory- doprawiamy- ok 0,5 łyżeczki soli , pieprzu I chilli.
Dusimy pod przykryciem ok 40 min.
Doprawiamy do smaku I gotowe :)
 Chilli con carne podajemy z ryżem lub pajdą chleba.
Zyczę smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz