Strony

poniedziałek, 2 grudnia 2013

Krupnik z grzybami

Milosnikow krupnika zapraszam na dzisiejszy obiad, a tych ktorzy jeszcze nie mieli szansy sprobowac goraco zachecam do pysznej zupy.
 
Skladniki:
 
Wywar- udka z kurczka, gotujemy ok 40 min, doprawiamy sola , pieprzem.
W miedzyczasie obgotowujemy grzyby.
 
6 ziemniakow
1 pietrucha
2-3 marchewki
Kroimy w kostke I wrzucamy do rosolu. Gotujemy ok 10-15 min.
 
Dodajemy kubek kaszy jeczmiennej I grzyby.
Doprawiamy. Gotujemy ok 30 min. Dodajemy natke pietruszki.
Smacznego :)
 

3 komentarze:

  1. u mnie też dzisiaj był:) tylko ja gotuję na żeberkach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dlugo sie zastanawialam czy kurczak czy zeberka- I kurczak wygral :-)

      Usuń
  2. A jakie grzybki, suszone? ja dodaje jeszcze podsmazona cebulke-pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń