Strony

niedziela, 1 grudnia 2013

Krokiety

Zapraszam serdecznie na krokiety

Smazymy nalesniki. Na drugiej patelnie smazymy mieso mielone(500 gr ). Doprawiamy.
Obgotowujemy kapuste I grzyby.
Na woku obsmazylam kapuste z grzybami, dodajemy sol I pieprz.
 
Na nalesnik ukladamy farsz I rolujemy.
 
Rozbijamy jajko, obtaczamy krokiet w jajku I bulce tartej. Smazymy na wolnym ogniu, ze wszystkich stron.
 
Smacznego :)
 




4 komentarze:

  1. Aż nabrałam ochoty na krokiety :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kapusta słodka czy kiszona?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam, prosze mi wybaczyc , to byly moje poczatki blogowania, i stare przepisy sa niekompletne. Postaram sie je pouzupelniac. Krokiety robie z kapusty slodkiej. Pozdrawiam

      Usuń