Dzisiaj na obiad dorsz- nie smażony , ale w bekonie. Myślę że smakosze ryb będą zachwyceni. Dodatek sosu koperkowego będzie uzupełnieniem przepysznego obiadu. Obiad robimy szybko i rewelacyjnie się prezentuje. Polecam . :)
Zaczynamy
Składniki:
dorsz - ilość zależna od potrzeby
bekon- tyle ile jest kawałków ryby
pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Sos koperkowy :
składniki i wykonanie znajdziesz tutaj
Wykonanie:
Dorsz myjemy i suszymy na ręcznikach kuchennych.
Porcjujemy na około 2 cm grubości kawałki.
Pieprzymy i skrapiamy cytryną.
Każdy kawałek owijamy w bekon.
Bekon układamy w naczyniu żaroodpornym ( dno wysmaruj oliwą z oliwek) , górę dorsza z bekonem pędzlujemy oliwką z oliwek.
Pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku około 15 min.
Robimy w międzyczasie sos koperkowy .
Gotujemy ulubione warzywa- ja zblanszowałam szparagi i do tego ugotowałam ziemniaki.
Obiad gotowy
Smacznego :)
Zaczynamy
Składniki:
dorsz - ilość zależna od potrzeby
bekon- tyle ile jest kawałków ryby
pieprz
sok z cytryny
oliwa z oliwek
Sos koperkowy :
składniki i wykonanie znajdziesz tutaj
Wykonanie:
Dorsz myjemy i suszymy na ręcznikach kuchennych.
Porcjujemy na około 2 cm grubości kawałki.
Pieprzymy i skrapiamy cytryną.
Każdy kawałek owijamy w bekon.
Bekon układamy w naczyniu żaroodpornym ( dno wysmaruj oliwą z oliwek) , górę dorsza z bekonem pędzlujemy oliwką z oliwek.
Pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku około 15 min.
Robimy w międzyczasie sos koperkowy .
Gotujemy ulubione warzywa- ja zblanszowałam szparagi i do tego ugotowałam ziemniaki.
Obiad gotowy
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz