Strony

wtorek, 22 kwietnia 2014

Kotlet cordon blue- Kotlet faszerowany

 Kotlet cordon blue- powinien być z cielęciny, z dodatkiem sera szwajcarskiego :) Ja cielęciny nie miałam, dałam kotlety wieprzowe oraz miękki ser. Kotlety są przepyszne- polecam :)
Zaczynamy:
 Składniki
6-8 kotletów
6-8 plasterków szynki
kostki sera żółtego
olej
sól, pieprz, paprika,
bułka tarta
jajko
mąka

Wykonanie:
Ubijamy kotlety- najlepiej ubijać między woreczkami.
Ubity kotlet- solimy, pieprzymy , paprykujemy.

Na kotlet układamy plaster szynki I ser żółty.
Zawijamy. Obtaczamy w mace, jajku I bułce tartej.
Smażymy na średnim gazie ze wszystkich stron.

Kotlety podałam z brokułami.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz